Veranderingen in auto wereld   

De autobranche staat nooit stil en bij Autobedrijf J&S is dat goed te merken.

In de showroom aan de ambachtsweg merken ze dat er veel vraag is naar elektrisch rijden. We komen wel snel bij de vraag uit, waar moet al die elektrische energie vandaan komen? Kijk eens in je eigen straat of bij grote appartementencomplexen. Wat als alle bewoners elektrisch rijden? Hoe werkt dat dan met oplaadpalen en parkeerplekken? Suzuki heeft hier een oplossing voor. Veel modellen zijn leverbaar met SHVS; Smart Hybrid Vehicle by Suzuki. Dit slimme systeem beperkt brandstofverbruik en uitstoot. De energie die vrijkomt bij het remmen wordt opgeslagen in een lithium-ion-accu. Deze energie wordt weer ingezet bij het starten van de motor en accelereren en ondersteunt de airconditioning, verlichting en het afspelen van muziek.

In Nederland rijden veel handgeschakelde voertuigen. Toch ziet J&S hier een grote verandering in. In 2018 zijn de helft van de nieuw verkochte auto’s bij de helderse Suzuki dealer voorzien van een automatische versnellingsbak! Vermoedelijk komt dit doordat het prijsverschil ten opzichte van een handgeschakelde kleiner wordt, net zoals het gewicht, verbruik en CO2 uitstoot.

Wat ook een reden is voor de verandering naar veel automaten is de trend in private lease. Het verschil in maandbedrag is klein door de hoge restwaarde van een automaat. Er is een grote vraag naar Private Lease. Ondanks het gemak van lease wordt toch ook de keuze gemaakt om alsnog te kopen. Een betrouwbare auto bezitten is vaak toch goedkoper dan huren.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *